seo_linkk

Özellikle sayfanızın mobil cihazlarda ne kadar hızlı yüklendiği önemli bir tetikleyicidir. Bir anahtar kelime için sıralama yapmak istiyorsanız, o anahtar kelimeyi sayfanızda kullanmanız gerekir. İçeriğiniz veya siteniz ne kadar çok geri bağlantı alırsa, arama motorları sonuçlarındaki iyi sıralanma ihtimali o kadar artmaktadır. Web sitesi mimarisi, site haritaları, sayfa hızı, mobil uyumluluk teknik SEO için çok önemlidir.

Siyah Şapka ise; tam tersi olarak arama sonuçlarında çıkabilmek adına yapılan tüm kurallara aykırı, etik olmayan çalışmaları kapsamaktadır. Etik olmayan çalışmalarla arama sonuçlarına üst sıralarda çıkmanız kolaylaşabilir ancak Google bunu fark ettiği zaman büyük olasılıklı sitenizi cezalandırır ve yasaklar. Web sitenizi öne çıkması için, nasıl optimize edileceğini öğrenmek için önce arama motorlarının nasıl çalıştığını bilmeniz gerekmektedir. Bizler yani web sitesi sahipleri bu kuralları bilir ve oyunu kurallarına göre oynarsak başarısız olma ihtimalimiz çok düşük olur. SEO, ücretli olmayan (“organik” olarak bilinir), arama motoru sonuçları aracılığıyla web sitenizin ziyaretçilerini artırma çalışmalarıdır.

Meta Etiketlerin Tam Kontrolü

Uzun ölçekli(long tail) anahtar kelimeler ile sizi bulan ziyaretçiler içeriğinizle daha fazla ilgilenecek ve dönüşüm oranlarınızda yükselme olacak. Bunun nedeni alakalı arama sonuçlarını bulmak aşamasında yeterli sorgulara yer verilmemesidir. Siz de bu aramalarda ilk sayfada Purchased links, links from the main page, mass linking – telegram @seo_linkk yer alan hatta ilk sırada yer alan site olmak isteyeceksiniz. Bu kelime de arama sonuç sayfalarında iyi bir konumda yer almak isteyebilirsiniz. Bu gerçekten çok aranan aynı zamanda da rekabet oranı çok yüksek bir anahtar kelimedir. Ayrıca, potansiyel kullanıcınınızın yeni bir telefon satın almak istemediğini, sadece bazı bilgilere ulaşmak ve resimleri incelemek için arama yaptığını dikkate alalım.

Sosyal Medyada Paylaş

En dramatik sorunlardan birisi de içeriğinizin kalitesinin düşük olması veya çevrimiçi okuma için optimize edilmemesi nedeniyle hemen çıkma oranının yüksek olması oluşur. Bazen harika yazarlar bile kötü çevrimiçi bir içerik üretebilir. Yavaş bir site kötü bir kullanıcı deneyimi (UX) sunması muhtemeldir Google hızlı yüklenen siteleri daha çok tercih eder. Yüklemenin birkaç saniyeden uzun sürmesi durumunda insanlar siteye bağlanmadan çıkabilirler. Google ve diğer arama motorlarının 3 temel bileşeni vardır; tarayıcı, dizin ve algoritma. Eticaret yazılımı – danışmanlığı ve SEO alanında 2005 yılından beri profesyonel hizmet veren, bu alanlarda araştırmayı ve geliştirmeyi çok seven bir kişiyim.

Detaylı açıklamasını ve nasıl yapıldığını öğrenmek için Turksem.com/seo sayfamızdan kontrol edebilirsiniz. Türk SEM uzman ekibi bazı durumlarda anlaşmalı firma içerisinde bulunur, Türk SEM personeli olarak anlaşmalı firma kadrosunda yer alır. SEO Tarihi içeriğimizde  SEO kelimesinin icadı ve eş anlamlı doğuşunu anlatmıştık.

Kendi bölge aramalarına öncelik vererek “Bölge Adı Bölüm Adı” iklisinde yer alan kelime öneklerinde sıralama almaya çalıştık. Aynı zamanda kendi sektörünün ana aramaları olan “Şehir Adı Hastane” veya direk “Bölüm Adı” aramalarında oynadık ve kısa sürede büyük başarı elde ettik. İlgili hastane müşterimizde Google Ads Görsel Reklamı mecbur tuttuk. 6 ay sonra bir önceki 6 aya göre hasta sayısında %40 yükseliş elde ettik.

  • 6 yıldır MediaMarkt olarak Zeo ile SEO süreçlerimizi yönetmek konusunda çok sıkı ve koordineli bir şekilde ilerliyoruz.
  • Organik arama sonuçlarında üst sıralarda yer almak, web sitesinin daha fazla ziyaretçi çekmesini sağlar.
  • Google’ın algoritmasının bir parçası olarak kullanılmaya devam ediyor.
  • Bu yüzden kullanıcılar SEO çalışmalarında farklı yaklaşım denemek için çok zaman harcarlar.
  • İnternetten anahtar kelimeleriniz ile alakalı backlink elde etmenize yardımcı olur.

Sadece özgün içerikler yaratmanız ve aynı anda arama motorları ve kullanıcılar için optimize etmeniz gerekiyor. Bu teknik bazen “SEO içeriği” veya “SEO Copywriting” olarak adlandırılmaktadır. Bir site haritasına sahip olmak web sitenizin konumunun iyileşeceği anlamına gelmemektedir. Google’a göre, bu daha çok bir avantajdır ancak site haritasına sahip değilseniz asla cezalandırılmazsınız. Mobile-first indexing, Google’ın web sitenizin mobil sürümünü indexleme ve sıralama için kullanacağını açıkladı.

Bu adımın ardından kısa süre içinde aracımız sitenizin A’dan Z’ye eksiksiz bir raporunu size sunacaktır. İyi araştırılmamış ve optimize edilmemişse içerik tek başına kullanıcıları web sitenize çekme konusunda yetersiz kalacaktır. Hem paylaşılma potansiyeline sahip hem de Google’ın kolayca anlayabileceği ilginç bir şeyi nasıl oluşturabileceğinizi düşünmelisiniz.

Yukarıda belirttiğimiz gibi ideal bir anahtar kelime araştırması sadece aranma hacmiyle alakalı değildir. Elektronik kitaplar genellikle kurşun üretimi için kullanılmaktadır. B2B sektöründe belki daha fazla ama hala bir e-book indirmek için e-posta adresi talep eden birçok B2C web sitesi bulunmaktadır.